11. Sorgun Yağlı Güreşlerinde Başpehlivan Mehmet Yeşil Yeşil Oldu
https://www.sorgunhaber.com/wp-content/uploads/2023/11/Ogretmenler-Gunu-Kutlamasi-Sorgun-9-300x225.jpeg
Güncel

11. Sorgun Yağlı Güreşlerinde Başpehlivan Mehmet Yeşil Yeşil Oldu

Sorgun Belediyesi tarafından düzenlenen 11. Geleneksel Yağlı Güreşlerinde 100 pehlivan mücadele etti. Sabah saatlerinde davul zurna eşliğinde genç pehlivanların Türk Bayrağı açarak Sorgun Cumhuriyet Caddesini gezmesi ile başlayan etkinlikler Aydınlık Evler Mahallesi, İmam Hatip Lisesi arkasında yer alan çayırda devam etti.

Sorgun Belediyesi tarafından 11.si düzenlenen ve geleneksel hale gelen Sorgun Yağlı Güreşleri İç Anadolunun Kırk Pınarı olarak adlandırmakta ve Yozgat’ ta düzenlenen tek Yağlı Güreş etkinliği olarak özelliğini korumaktadır. 11. Sorgun Yağlı Güreşlerinde bu sene 100 pehlivan çeşitli kategorilerde mücadele etti. Güreşlerde en çok heyecan Başpehlivanlık müsabakalarında yaşandı. 11. Sorgun Yağlı Güreşlerinde tüm rakiplerini yenen Mehmet Yeşil Yeşil  Başpehlivan oldu. 11. Sorgun Yağlı Güreşlerinde 3’ü kemerli toplam 15 başpehlivan katıldı. Bu sene ilk Başpehlivanlığını kazanan Mehmet Yeşil Yeşil başpehlivanlar puanlama sistemine göre 8 puan kazandı. Yeşil ilk turdan itibaren sırasıyla; Onur Balcı, A.R.Kaya, Ünal Karaman ve Fatih Atlı’yı eledi.

11. Sorgun Yağlı güreşlerinde Güreş Ağası yine değişmedi daha önce üst üste 3 kez Sorgun Yağlı Güreşleri Güreş Ağası olan Avukat Satılmış ŞAHİN bu senede ağalığı kimseye bırakmayarak Sorgun Yağlı Güreşleri Güreş Ağası oldu, 11. Sorgun Yağlı Güreşlerine Sorgun Kaymakamı Mustafa Altınpınar, MHP Yozgat Milletvekili Ethem Sedef, Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, MHP Yozgat İl Başkanı Ferhat ALTAN, AK Parti İl Başkanı Çelebi Dursun, çok sayıda Sivil Toplum örgütü yöneticileri, kurum müdürleri Sorgunlular ve Sorgun dışından gelen Güreş severler katıldı.

Sorgun Belediye Başkanı M.Erkut EKİNCİ yaptığı konuşmada belediye başkanının görevinin sadece yol, su ve  kanalizasyon yapmak olmadığını yağlı güreşler gibi sosyal etkinliklerinde sosyal belediyecilik kapsamında belediye başkanının görevlerinden birisi olduğunu ve 12. Sorgun Yağlı Güreşlerinin hazırlıklarının bu günden itibaren başladığını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir