Bağımlılıkla Mücadele İlçe Koordinasyon Kurulu Toplandı
https://www.sorgunhaber.com/wp-content/uploads/2023/11/Ogretmenler-Gunu-Kutlamasi-Sorgun-9-300x225.jpeg
Güncel

Bağımlılıkla Mücadele İlçe Koordinasyon Kurulu Toplandı

Bağımlılıkla Mücadele İlçe Koordinasyon Kurulu, Sorgun Kaymakamı Sayın Mustafa Altınpınar Başkanlığında 08 Kasım 2018 tarihinde toplandı. Kaymakamlık makamında gerçekleştirilen toplantıda, bağımlılıkla nasıl ve hangi araçlarla mücadele edileceği konusu masaya yatırıldı.

Toplantıda konuşan Kaymakam Mustafa Altınpınar, son yıllarda giderek artan ve toplumun önemli bir yarası haline gelen madde bağımlılığının, ancak mücadelede samimi olunması durumunda önlenebileceğini belirtti. Toplumdaki hiç bir ferdin bu olumsuz alışkanlıklara bulaşmasına ve zarar görmesine fırsat vermeden, her bir ferdin çocukluk çağlarında spor, müzik ve sosyal etkinliklere yönlendirerek kötü alışkanlıklardan uzak tutulması gerektiğine dikkat çeken Kaymakam Altınpınar “Öncelikli amacımız çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmaktır. Ancak bu alışkanlıklara bulaşanları da kurtarmak da bizim görevimizdir. Gönül ister ki hiçbir ferdimiz bu kötü alışkanlıklara bulaşmadan, onlara sahip çıkalım. Algıyı yönetmek ilgiyi yönetmenin önüne geçiyor. Aslında uyuşturucu ile nasıl mücadele edilmesi gerekiyorsa öyle mücadele etme samimiyetini gösterebilsek, bu sorunun çözümünü kolaylaştırabiliriz. Bu mücadelede en önemli unsur uyuşturucu baronlarıyla mücadele etmektir. Uyuşturucuda gelinen son noktanın video filmlerle anlatılması, rehberlik ve araştırma görevlilerinin bu mücadeleye dahil edilmesi gerekir. Şimdi bu çalışmalar için bir süre koyalım. Bu süre sonunda elde edilen sonuçları değerlendirelim. Eğer yapılan çalışmalar olumlu sonuçlar verdiyse devam edelim, vermediyse yöntemleri değiştirme yoluna gidelim” dedi.

Toplantı, karşılıklı fikir alışverişlerinden sonra, 22 Kasım 2018 tarihinde tekrar toplanılması yönünde karar alınmasıyla sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir