Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi İçin Çalışmalar Başladı
https://www.sorgunhaber.com/wp-content/uploads/2023/11/Ogretmenler-Gunu-Kutlamasi-Sorgun-9-300x225.jpeg
Ekonomi

Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi İçin Çalışmalar Başladı

Tarım Bakanlığı tarafından Sorgun’da kurulması planlanan, Sorgun Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi için çalışmalar başladı,
Sorgun Kaymakamı  Mustafa ALTINPINAR yaptığı açıklamada: Yozgat’tan bir ekibin Ankara Sinacan’da bulunan Türkiye’nin ilk ve En büyük Hayvancılık Sanayi Bölgesi olan S.S. Doğal Hayancılık Bölgesini ziyaret ettiğini belirtti. ALTINPINAR, Yozgat Valisi Kadir Çakır, Yerköy Kaymakamı Ali Ada, Sincan Kaymakamı Abdullah Küçük, Sorgun Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci, Sorgun İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Canbolat ile Sorgunlu il genel meclis üyelerinden oluşan heyetin, Avrupa’nın en büyük biogaz tesisini de yerinde incelediği bilgisini verdi.
Kaymakam ALTINPINAR bu tesisinin Sorgun’a da kurulması yönünde karar çıktığını ve Sorgun Organize Hayvancılık Sanayi Bölgesi’ne katılmak isteyen yatırımcıların tekliflerinin değerlendirmeye alındığını ifade ederek “Böyle bir tesis gerçekten ilçemize büyük bir girdi sağlayacak. Edindiğimiz bilgilere göre Sincan’da kurulan bu tesis, saatte 2 bin 500 liralık biogaz üretiyor. Bu da ayda 1 milyon 500 bin lira demek. Sorgun Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi yanında Kurulacak olan biogaz tesisi 3 yılda kendisini amorti edebilecek ve binlerce konutun elektrik ihtiyacını karşılayabilecek. Bu proje bizim için büyük önem arzetmektedir” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir