MHP Sorgun İlçe Başkanlığından Yazılı Açıklama
https://www.sorgunhaber.com/wp-content/uploads/2023/11/Ogretmenler-Gunu-Kutlamasi-Sorgun-9-300x225.jpeg
Siyaset

MHP Sorgun İlçe Başkanlığından Yazılı Açıklama

Milliyetçi Hareket Partisi Sorgun ilçe başkanı Zafer Yusuf KUTLUSOY gündeme dair yazılı açıklamada bulundu.

Zafer Yusuf Kutlusoy, yaptığı yazılı açıklamada, maddi durumu yerinde olmayan ailelere yapılan kömür yardımlarının bu yıl da devam ettiğini belirterek; “Yakacak alacak parası olmayan Türkiye genelinde yaklaşık 2,5 milyon aileye kışı geçirecek kömürü devlet veriyor. 5 milyona yakın aile ise geçim sınırında olduğu belirtiliyor. Bu durum son zamanlarda alt gelir grubunda olan ailelerde daha da fazla hissedilmektedir. Sorgun ilçemizde de sene başında belirlenen ailelere yardımların dağıtımı yapıldı. Böylece muhtaç ailelere soğukta bir nebze de olsa ısınma problemlerine devlet eli ile müdahale edilmiş olunuyor. Maddi destekler ile de ocaklarında bir kap yemek pişirmeye vesile olunmuş oluyor. Ancak Sorgun ilçemizde bize gelen haberlere göre bu yardımların yeterli olmadığı ve bazı ailelere kömürlerinin ulaşmadığı yönündedir” dedi.

Ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılı süreçte sosyal devlet anlayışını bu durumda olan ailelere mümkün olduğunca fazla ulaşılması gerektiğinin altını çizen Kutlusoy, şunları kaydetti:

“İlçemizde yeterli gelmemsinin sebebi Yozgat İlinin en büyük ilçesine bütçe ayrılırken acaba adaletli bir dağıtım olmadığımı yoksa bütçeden kaynaklı bir azalmamı var? Ya da adaletli bir dağıtımın gerçekleşmediğimi? Sorgun MHP yönetimi olarak merak ediyoruz. Geliri olmayanlara devletin sahip çıkması çok güzel bir şeydir. Sosyal Devlet anlayışının en güzel örneklerinden biri kömür ve gıda yardımlarıdır. İnsanların temel ihtiyaçları karşılanmalı. Bu durum kesinlikle muhtaç olan aileler öncelik verilerek yapılmalı ve gereken her aileye eşit yaklaşılmalı dağıtımda bu kriter ön planda tutulmalıdır.”

Kutlusoy, muhtaç olup da hala kömür ve gıda yardımı alamayan ailelerin tespit edilmesi ve soğuk günlerde ocakların sönmesine destek olunması gerektiğini vurguladı.

Yapılan yardımların boyutunun genişletilmesi gerektiği talebinde bulunan MHP Sorgun İlçe Başkanı Yusuf Kutlusoy; “Çünkü ekonomik krizden bütün vatandaşlarımız olumsuz yönde etkilenmiş iş sahası ilçemizde saten dar alanda olması bu durumu daha da kötü hale getirmektedir. Sosyal yardımlar ile bu olumsuzluklar atlatılabilir” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir