Sorgun Belediyesi Eski Başkanı Ahmet ŞİMŞEK'ten Açıklama Geldi
https://www.sorgunhaber.com/wp-content/uploads/2023/11/Ogretmenler-Gunu-Kutlamasi-Sorgun-9-300x225.jpeg
GüncelSiyaset

Sorgun Belediyesi Eski Başkanı Ahmet ŞİMŞEK’ten Açıklama Geldi

Sorgun Belediyesi Eski Başkanı Ahmet ŞİMŞEK bu gün Sorgun Belediyesinin Güncel Borcunun Açıklanmasının ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı.

İşte Sorgun Belediyesi Eski Başkanı Ahmet ŞİMŞEK’in sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama:

Değerli hemşerilerim 2004 yılında sizlerin desteği Cenab-ı Allah ın izniyle göreve başladım.
Bir yıllık bütçesi 5.595.000tl, borcu da 4.574.000tl (dökümanı ektedir). İlçe büyüklüğünden daha küçük bütçesi olan, borcuda bütçesine yakın olan bir belediye bütçesi devir aldık.
Sizlerede malüm kanalizasyon ana artelleri olmayan, atıkları derelere dökülen, ilçe kanalizasyonunun da üçtebiri yapılmayan, su sıkıntısı yaşayan, cumhuriyet caddesi dışında yolu ve kaldırımı olmayan tek bir adet parkı (dutluk parkı) olan bir ilçede Besmele çekerek dava arkadaşlarımızla sorunları çözmeye başladık.


Sorguna asfalt plenti kurduk. Plentin araçlarını aletlerini sıfırdan aldık. 7 metre genişliğinde 220km yol yaptık. Sorgunda alt yapısı bitmiş tüm sokakları sıcak asfaltla çamurdan kurtardık. Sadece asfaltın bugünki maliyeti 90 milyon tl değerindedir.
Araçlarımızın birçoğunu yeniledik. Türkiyeye örnek olacak tam otomasyonlu Jeotermal ısıtma sistemi kurduk. 


Sekizgen parke ve kilit parke yollar kaldırımlar yaptık.
35 adet yeni park yaptık. 


Belediyemizin iş geliştirme merkezine gelen 4.250.000 euro yani 25 milyon tl avrupa birliğinden %100 hibe olarak iş geliştirme merkezi yaptırdık. Yine avrupa birliğinden Kanalizasyon arıtma için 9.750.000 euro 60 milyon tl %91 hibe ihalesi tamamlanmak üzeredir.
Seçim kampanyası yapan değerli başkan adayları Belediyenin borcu kimi 80 kim 100 kimi 120 milyon diye artırarak meydanlarda konuşuyorlardı, elbette yeni başkanda belediyenin borçlarını ve Alacaklarını tespit etmek ve açıklamak durumundadır. Bu tespit edilen borcun %85i resmi kurumların alacaklarıdır.
Siz olsanız %100 elzem olan hizmetleri mi yaparsınız, yoksa sgk vergidairesi emekli sandığı gibi resmi kurumlara boncunuzu mu yatırırsınız?
Ben ilçemin sorunlarını çözmede kullandım. Benden öncekilerinde resmi kurumlara borcu vardı, benden sonrakilerinde olacaktır.


Belediyelerin %99unun da resmi kurumlara borcu vardır.
Bunu başkanın açıklaması çok doğal ama belediyenin ALACAKLARINDAN hiç bahsetmemiş. Sorgun belediyesinin hiç mi kimseden emlak su alacağı yok?
Hastane karşısında 33 adet daire 7 adet dükkan, alınan gayrimenkuller.. vs gibi belediyenin mal varlığında hiç behsedilmemiş.


2019 bütçesi 55milyon tl olan bir belediyede elbette borçta olacak alacakta olacak. Maalesef yorum yaparken haddini aşanlar oluyor. Resmi kurumlarda görev yapan insanların mal varlığı her yıl denetlenir. Devlet memurları da bilir ki belediyeye ve resmi kurumlara alınan bir masa bile en az 3 memur tarafından araştırılıp en az 3 kişiden teklif alınır. 


Yapılan yorumlarda insafsızca davranılmasını esefle kınıyorum tüyü bitmemiş yetimin hakkı varsa bu dünyada olmazsa öbür dünyada hesabının sorulacağının bilincindeyim.
Bundan sonra da Sorgunumuza yapılan her hizmet bizleri mutlu eder

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir