Sorgun Belediyesi Sokak Hayvanlarını Unutmadı
https://www.sorgunhaber.com/wp-content/uploads/2023/11/Ogretmenler-Gunu-Kutlamasi-Sorgun-9-300x225.jpeg
Güncel

Sorgun Belediyesi Sokak Hayvanlarını Unutmadı

Sorgun Belediyesi, kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için ilçenin farklı noktalarına mama bıraktı. Belediye ekipleri zorlu kış şartlarında yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için ilçenin farklı noktalarına mama bıraktı. 

Sorgun Belediye Başkanı Murat Gürbüz, Yozgat Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Ali Ünal, Özel Kalem Müdürü Nihat Künbetli, Veteriner Ali Altan, ve zabıta ekipleri sokakta yaşayan hayvanlara mama götürerek, onları besledi. Kar nedeniyle yiyecek bulma sıkıntısı yaşayan hayvanlar, verilen mamalarla beslenme ihtiyaçlarını karşılama imkanı buldu.

“Kar sebebiyle yiyecek bulmakta zorlanıyorlar”

Sorgun Belediye Başkanı Murat Gürbüz, düzenli olarak sokak hayvanları için belirli noktalara mama bıraktıklarını belirterek, “Sorgun Belediyesi olarak yoğun kar yağışı nedeniyle yem bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına belirli bölgelerde besleme yapıyoruz. Bunu zaman zaman yapıyoruz. Ama özellikle yoğun kar sebebiyle yiyecek bulmakta zorlandıkları için bunu daha yoğun şekilde yapıyoruz. Diğer günlerde kendi karınlarını doyurabiliyorlar fakat kar yağışında yiyecek bulmakta zorlanıyorlar, bu konuda halkımızı da duyarlı olmaya davet ediyorum tüm canlıların yaşama hakkı olduğunu unutmadan kış mevsimi sokak hayvanları için kolaylaştırmalıyız artan yemekleri çöplere dökmek yerine sokak hayvanları için biraz suyla beslenme alanlarına koymamız insanlık adına da önemli bir harekettir. ” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir