10. Uluslararası Onkoloji Günleri Muş'ta Düzenlendi
https://www.sorgunhaber.com/wp-content/uploads/2023/11/Ogretmenler-Gunu-Kutlamasi-Sorgun-9-300x225.jpeg
GüncelYaşam

10. Uluslararası Onkoloji Günleri Muş’ta Düzenlendi

04.10.2023- 09.10.2023 tarihleri arasında Muş’ta Genç Birikim Derneği ’10. Uluslararası Onkoloji Günleri’ni düzenledi. Yozgat Kanser Hastaları Moral ve Motivasyon Derneği, Genç Birikim Derneği Başkanı Dr. Salih Yüce’nin daveti üzerine etkinliğe katılım sağladı.


‘Muş’ta Benim Hikâyem’ mottosuyla düzenlenen ’10. Uluslararası Onkoloji Günleri’ programına birçok ülkeden bilim insanı ve sivil toplum örgütü temsilcisi, kanser farkındalığı için Muş’ta bir araya geldi. Hastalığı atlatanlar hikâyelerini ve mücadele süreçlerini anlattı. Genç Birikim Derneği’nin ev sahipliğinde farklı sivil toplum örgütlerinin destek verdiği buluşmada ana tema meme kanseriydi.

Onkoloji günlerinde kanserle mücadelede önleyici yöntemler, erken teşhis tedavi ve psikososyal destekler gibi konular konuşuldu. 40’a yakın bilim insanı erken tanı tedavi ve kanser sonrası yaşam konularında deneyimlerini paylaştı.


“Hikâyem hayat olsun” sloganıyla meme kanserinde mücadeleyi kazanmış kadınlar başarı hikâyelerini anlattı. Dernek Başkanı Ayşe Esengin “Genç Birikim Derneği Başkanı Dr. Salih Yüce Beye göstermiş olduğu misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederim” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir