Gazetemizden Esnaf Kooperatifi Başkanı'na Ziyaret
https://www.sorgunhaber.com/wp-content/uploads/2023/11/Ogretmenler-Gunu-Kutlamasi-Sorgun-9-300x225.jpeg
EkonomiGüncel

Gazetemizden Esnaf Kooperatifi Başkanı’na Ziyaret

Sorgun Haber olarak Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İ. Yasin Yılmaz’ı yerinde ziyaret ettik. Kendisine yeni görevinde başarılar diledik. “8 yıldır buradayım, Sorgun Esnaf Kooperatifi’nde çalıştım. Çıraklık, kalfalık yaptığım yerde beni destekleyen esnaf ağabey ve ablalarımın desteğiyle başkan seçildim” dedi.

Kendisine kooperatif imkânlarını ve ekonomik değerlendirmelerini sorduk. “Esnaf Kooperatifi’nden kredi alabilmek için esnaf olmak gerekiyor. Nakliye ve minibüs işiyle uğraşanlara hemen, diğer esnafa ise 3 aylık zaman zarfında kredi temin ediliyor. Kredi limiti 500.000 TL. İş yeri ve ticari araç edinmek için 1,5 milyon TL kredi verebiliyoruz.

Ekonomik anlamda güzel dönüşümler sağladık. Arada küçük aksaklıklar olsa da ödemeler düzenli şekilde devam ediyor. Bunun yanı sıra deprem faktörünün bizlere yansıması oldu. TESKOMB’ dan beklenen plasman beklenenin çok çok altında oldu. Esnaflara dağıtıldı.

Yeni dönemde hiçbir esnafımız kredi noktasında beklemeyecek. Hizmet kalitesi yükseldi. Genç birinin görevde olmasıyla kurum dinamik hale geldi. Kredi alma imkanları artık daha kolay. Adam kayırmacılık dönemi bitti. Sıramatik uygulaması var. Bankacılık düzeni gibi düzen kuruldu. Esnafın derdini anlatması artık daha kolay ”dedi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir