MHP li Vekilden Tarım Bakanına Soru Önergesi
https://www.sorgunhaber.com/wp-content/uploads/2023/11/Ogretmenler-Gunu-Kutlamasi-Sorgun-9-300x225.jpeg
GüncelSiyaset

MHP li Vekilden Tarım Bakanına Soru Önergesi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem SEDEF, Yozgat çiftçisinin sorun ve beklentilerine ilişkin Tarım ve Orman Bakanı Bekir PAKDEMİRLİ’ ye soru önergesi verdi.

MHP Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem SEDEF Tarım Bakanına verdiği soru önergesinde: ” Yozgat’ ta yaşayan geçimini tarım ve hayvancılık yaparak sağlayan insanımız girdi maliyetlerinin fzlalığı nedeni ile zor günler geçirmektedir. Özellikle gübre. mazot, ilaç fiyatlarının  ve elektrik. su giderlerinin yüksekliği Yozgat tarım sektörünü %60 – 70 oranında gerilemesine neden olmuştur.

Çiftçimiz tarlasına gübre atamaz hale gelmiştir. Önlem alınmadığı takdirde  tek geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olan olan Yozgat çiftçisi köylerini terk edip, arazilerini boşa bırakmak zorunda kalacaktır. Bu durum her geçen gün göç veren şehrimizin en büyük sıkıntısı haline dönüşmüştür. Ülkemizde yaşanan piyasa manipülasyonları ve son günlerde yaşadığımız ekonomik sıkıntılardan olumsuz etkilenen Yozgatlı çiftçiler ektiği ürünün karşılığını alamaz hale gelmiştir. ” dedi.

MHP Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem SEDEF,  Tarım Bakanı Bekir PAKDEMİRLİ’ ye verdiği soru önergesinde 4 Soruya yazılı olarak cevap istedi.

1- Hububat ekimi yapan çiftçinin girdi kalemleri için ayrı ayrı belirtilmek suretiyle, dönüm başına harcaması nedir/ne kadardır?

2- Tarımsal üretimde kullanılan Akaryakıt, Elektrik, Gübre, İlaç, Sulama giderleri üzerindeki KDV ve ÖTV yükü nedir/ne kadardır? Bu oranların düşürülmesi için Hazine ve Maliye Bakanlığı ile bir çalışmanız var mı? Yoksa böyle bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

3- Arazi toplulaştırma ve sınırsız köy projelerini hızlandırma ve yaygınlaştırma konusunda hangi çalışmalar yapılmaktadır?

4- TMO tarafından görevlendirilen uzman inceleme (ekspertiz) hizmeti veren personelinize fiyatlama konusunda,ilan edilen fiyatlar dışında bir fiyat sınırlaması getirilmekte midir?

MHP Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem SEDEF,  Tarım Bakanı Bekir PAKDEMİRLİ’ ye verdiği soru önergesi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir