Sorgun Millet Bahçesine Yeni Yer Gösterildi
https://www.sorgunhaber.com/wp-content/uploads/2023/11/Ogretmenler-Gunu-Kutlamasi-Sorgun-9-300x225.jpeg
Güncel

Sorgun Millet Bahçesine Yeni Yer Gösterildi

Sorgun’a yapılması planlanan Sorgun Millet Bahçesinin nereye yapılacağı ile ilgili tartışmalar sürerken Sorgun Belediye Başkanı M.Erkut EKİNCİ yapılacak olan Sorgun Millet Bahçesinin Mükremin Göletinin çevresinin uygun olacağını belirtti.

Türkiye’de kurulması planlanan 22 Millet Bahçesi’nden birinin Sorgun’a yapılacağının müjdesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildiğini hatırlatan Ekinci, “Millet Bahçesi ilçemiz için büyük bir kazanımdır. Millet Bahçesi yapılması için önce Yeni Çeltek Kömür İşletmesi eski kömür havzası gösterilmişti. Burası belediyeye ait olmadığı için Yeni Çeltek Kömür İşletmesi yetkilileri ile 2-3 kez hem Ankara hem de burada görüşme yaptık ama bir türlü sorunları aşamadık.” dedi.
İlçe halkının Millet Bahçesi’nin durumunu merak ettiğini dile getiren Ekinci, “Bakanlık yetkilileri ile görüşerek onlara başka bir alan gösterdik. Mükremin Göletinin çevresinin bu proje için çok uygun olduğunu belirttik. Bununla ilgili Sayın Valimize de talebimizi ilettik. Eğer onlar da uygun bulursa gerekli yazışmaları yapacağız. Buranın Millet Bahçesi olarak daha uygun olacağını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir