Sorgun Siyaset Gündemi
https://www.sorgunhaber.com/wp-content/uploads/2023/11/Ogretmenler-Gunu-Kutlamasi-Sorgun-9-300x225.jpeg
GüncelSiyaset

Sorgun Siyaset Gündemi

Geçtiğimiz hafta Sorgun Haber Gazetesi olarak siyasi partilerle görüşmeler gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda yoğun geçen imza sürecinde olduklarından görüşemediğimiz siyasi parti yetkilileri de oldu. Kendilerine röportaj ve iletişim imkânımızın daima açık olduğunu hatırlatarak haberimize başlayalım.

Ak Parti İlçe Başkanı Mesut Kılıç ile görüştük. Kendisinden genel siyasal tablo hakkında değerlendirmelerde bulunmasını istedik. “6 Şubat depremiyle afet olması sebebiyle siyaset gündem dışı kaldı. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, hayatta kalanlara, yakınlarına ve ülkemize baş sağlığı diliyorum. Tüm bakanlarımız ve il ve ilçe teşkilatlarımız hâlâ deprem bölgesinde faaliyetlerini sürdürüyor. Teşkilatımız olarak yardımlarda ve ziyaretlerde de bulunduk.

Cumhurbaşkanımızın 10 Mart’ta açıkladığı kararname ile seçim sürecine girildi. Tüm arkadaşlarımız sahada. Yozgat ve Sorgun özelinde değerlendirme yaparsak, işsizlik konusunda öncelikle ülke genelinde genel bir işsizlik sorunu olduğunu söylemek gerekir. %11-12 puan işsizlik seviyesinden %10,4 seviyesine düşen işsizlik oranı var. Bölgemizdeki işsizlik sorunu konusunda özel sektörlere çeşitli teşviklerle iş sahası açılıyor. Örneğin 5.Bölge Teşvikleri ile yatırım yapmaya davet ediliyor. Artık KİT’ler yok. Özel sektör eliyle istihdam ve sanayi bu yönde ilerleyecek. Teşvik veriliyor. Hızlı tren ise Nisan ayında açılacak. Günü belli değil. Deprem sonrasında yayınlanan deprem haritasında Yozgat’ın, Sorgun’un güvenli olduğu görüldü. Buradan hareketle Yozgat’ın lojistik merkez haline gelmesi mümkündür. Bu hususta ihtiyaç vardır. Milletvekili adaylarımız ise 9 Nisan’da netleşecek ”dedi.

Chp İlçe Başkanı Süleyman Ünalmış’tan gündeme dair değerlendirmelerde bulunmasını istedik. “Ülkemiz 20 yıldır demokrasi anlayışımıza ters şekilde yönetiliyor. Atatürk’ün ülkemizi üzerine kurduğu değerler bozuldu, fabrika ayarlarımıza dönülmesi lazım. Ülkemizin yaşamış olduğu depremden dolayı vefat edenlere rahmet, hayatta kalanlara baş sağlığı diliyoruz. Şehrimiz ve ilçemizde tarım politikalarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Tarıma gereken önem verilmiyor. Dışa bağımlıyız, her şeyi dışarıdan alıyoruz. Kendim arıcılıkla uğraşıyorum, bal üreticilerinin nişasta bazlı şeker kullandığını görüyorum. Bu bir gıda terörüdür. Gıda terörü PKK terörü kadar tehlikelidir” dedi.

Deva Partisi İlçe Başkanı Tevfik Ateşer ile röportaj yaptık. “Siyaset depremden sonra yavaşladı. İnsanlar can derdine düştü. Şu an öncelikli konu ekonomi. Şu anki idareden kimse memnun değil. 2020’den beri Türkiye siyasetine yön veren ilk 5 kişiden biri Yozgatlı. Ancak Yozgat için hiçbir şey yapmadılar. Yozgat işsizlik ve istihdam sorunundan dolayı çok göç veriyor. Makarna, bisküvi, leblebi hammaddesi bizde. Fabrikasının da buraya kurulması lazım ‘Yozgat bizim kalemiz’ mantığı var. Hızlı tren projesi 2008’den beri konuşuluyor. 2023 yılına geldik hâlâ hızlı tren yok. Çalışmalar bitmedi. O yüzden güncel olarak konuşulan 28-29 Nisan tarihlerinde de açılacağına ihtimal vermiyorum.. Milletvekilleri seçimi kazandıktan sonra ulaşılabilir olmalı. Ayrıca bakanların da milletvekilinden seçilmesi lazım. Atanan bakanları doğru bulmuyorum” diyerek fikir beyan etti.

İyi Parti Siyasi İşler Sorumlusu Durak Kaya ile yaptığımız röportajda değerlendirmelerini sorduk. “İlçe teşkilatı olarak da ilimizde birinci parti olmak için elimizden gelen bütün fedakârlığı yapmaktayız. Yozgat ilimizde birinci parti olmak için il ve ilçe teşkilatlarımız en kıymetli adayları çıkaracaktır. Yapılacak olan seçimin ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ederiz. Sorgun İyi Parti teşkilatı olarak ilk günden beri depremzedeler için elimizden geleni yapıyoruz. Bize destek olan vatandaşlarımıza da ayrıca teşekkür ederiz” dedi.

Mhp İlçe Başkanı Yusuf Kutlusoy ile görüştük. Kendisi yoğun bir şekilde toplantılar gerçekleştirdiğini, ayrıntılı soruları daha sonra yanıtlayacağını söyledi.

Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Hasan Çelik ile görüştük, Cumhurbaşkanı adayı belirleme konusunda imza süreci yoğunluğundan röportaj talebimiz cevapsız kaldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir