Trafik Çilesi Çevre Yolu İle Sona Eriyor
https://www.sorgunhaber.com/wp-content/uploads/2023/11/Ogretmenler-Gunu-Kutlamasi-Sorgun-9-300x225.jpeg
GüncelUlaşım

Trafik Çilesi Çevre Yolu İle Sona Eriyor

Sorgun Belediyesi’nin yol çalışmaları devam ediyor. İlçe trafiğini rahatlatmak ve ağır tonajlı araçların şehir içine girmesini engellemek amaçlı yapılan alternatif çevre yolu çalışmasının Ankara-Sivas Karayolu Beğendik Mahallesi’nden başlayarak tüm mahalleleri içine alan 15 km’lik bir güzergâhı bulunuyor.

Sorgun Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci ilçenin kendi imar sınırları içerisinde ağır tonajlı araçların kullanması için başlattığı 30 metrelik alternatif çevre yolu çalışmasını hızlandırdığını dile getirdi. Başkan Ekinci, alternatif çevre yolu ile alakalı çalışmaları söyle açıkladı: “Sorgun’umuzun yollarını gerek altyapı gerek üstyapı olarak çok konforlu hale getirdik. Bu konforun uzun süreli olması ve özellikle asfalt yollarımızda çökme olmaması için ağır tonajlı araçların şehir trafiğine girmemesi için başlattığımız alternatif çevre yolu çalışmamız Ankara Sivas karayolu Beğendik mevkiinden başlıyor, Bedirbaba, Yenidoğan, Ahmetefendi, hızlı tren garı, hastane bölgesinden sanayinin altına bağlanıyor bu bağlantı Agahefendi Mahallesi,  Yeşilöz, Yazlak, Güzelyurt, Karşıyaka ve hamamlar mevkiinde son bulup Sorgun’u bir daire şeklinde sararak yine Ankara Sivas Karayoluna çıkıyor.

Bu çalışmamız tamamen belediyemizin üstlendiği bir yol çalışmasıdır, Karayollarının yapacağı çevre yolu değildir. Karayollarının yapacağı çevre yoluna alternatiftir. Toplamda eni 30 metre uzunluğu ise 15 km’dir. Tamamladığımızda Sorgun trafiğinde çok büyük bir rahatlama meydana gelecek, şehir içinde sadece binek araçlar olacak, büyük araçlar, ağır tonajlı araçlar bizim yaptığımız alternatif çevre yolunu kullanacaklar. Sorgun’umuza hayırlı olsun” dedi.

Alternatif çevre yolu çalışmaları tamamlandıktan sonra ilçe merkezi trafiğini önemli ölçüde rahatlatması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir