Dev İstifa: Hür ve Müstakil
https://www.sorgunhaber.com/wp-content/uploads/2023/11/Ogretmenler-Gunu-Kutlamasi-Sorgun-9-300x225.jpeg
GüncelSiyaset

Dev İstifa: Hür ve Müstakil

İyi Parti Sorgun İlçe Teşkilatı üyeleri yaptığı basın açıklamasıyla istifasını duyurdu. İyi Parti Siyasi İşler Sorumlusu Durak Kaya ve partililer açıklamalarında şunları belirtti:

“Çok kıymetli hemşehrilerim ve dava arkadaşlarım, kıymetli basın mensupları, öncelikle basın toplantısına katılım sağladığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederiz. Bu basın toplantısı daha önceki paylaşımlarımızdan da anlaşıldığı gibi yapmak zorunda bırakıldığımız bir basın toplantısı olmuştur. ‘Neden’ diye soracak olursanız partimizin genel başkanı Sayın Meral Akşener ve Divan Üyeleri, demokrasiyi her zaman ön planda tutup tek adam üyelerinin rejimine karşı bir duruş sergilemiştir. Tüm Türkiye’deki teşkilatlarımızda da olduğu gibi bu dik duruşa karşı İyi Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’in yanında olmuştur.

Bizler 01.01.2023 tarihinde demokratik olarak kongre ile seçilmiş bir yönetim kuruluyduk. Bu yönetim kurulu, parti delegelerinin özgür iradesiyle oylarını kullanarak seçilmiş bir yönetimdir. Kongre sonrası ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyelerimiz mazbatasını aldıktan sonra büyük bir azimle ve şevkle göreve başlamıştır. Bu görev süresi içerisinde beş yüzün üzerinde yeni üyeyi partiye kazandırmıştır. Üye sayısını Yozgat iliyle eşit hatta daha fazla seviyeye ulaştırmıştır. Bu oran Yozgat ve Türkiye genelinde en yüksek orana ulaşmıştır. İlerleyen süreçte 2023 Seçimlerine katıldık. İlçemizde MHP’li milletvekili adayı ve Sorgunlu Ak Partili milletvekili adayı olmasına rağmen %16.8 yani 5300 civarında oy alarak Milliyetçi Hareket Partisi’yle neredeyse aynı oy oranını alarak ve oyumuzu %300 arttırarak İyi Parti’den Gazi Meclisimize bir milletvekili gönderdik. Burada diğer ilçe teşkilatlarının da emeğini göz ardı edemeyiz. Biz bu başarıyı elde etmek için Sorgun İlçe Yönetimi ve partili arkadaşlarımızla birlikte gecemizi gündüzümüze katarak ve hiçbir zaman bir beklenti içerisine girmeden, karşılık beklemeden tamamen davamıza inanmış kişiler olarak Sayın Lütfullah Kayalar’ı Gazi Meclisimize gönderdik.

Seçim bittikten sonra hiçbir gerekçe gösterilmeden Türkiye genelinde olduğu gibi seçimle gelmiş başarılı bir ilçe yönetimine sadece kendi egosunu tatmin etmek isteyen Genel Başkan Yardımcısı Sayın Prof.Dr.Taner Demirer’in isteğiyle genel merkez tarafından teşkilata, görevden el çektirilmiştir. Bu duruma yani başarılı bir ilçe teşkilatının haksız, hukuksuz, adaletsiz ve antidemokratik yollarla bu şekilde görevden alınmasına Sayın Lütfullah Kayalar göz yummuştur. Teşkilatına sahip çıkmamıştır. Bizler memleketimize halkımıza dava arkadaşlarımızla beraber yine aynı şekilde ve inançla vatan, millet ve bayrak sevdalısı olarak çalışmaya devam edeceğiz. Bizler bu duyguları kalbimizde taşıdığımız sürece kurumlar geçicidir, dava ve inanmak kalıcıdır. İlçemizde 400’ün üzerinde istifa eden partililerimiz ve ilçe yönetim kurulu üyeleri olarak istifalara sebep olana ve bu duruma engel olmayanlara hakkımızı helal etmiyoruz.

Seçilmiş yönetime görevden el çektiren bizler de bu seçime kesinlikle ve kesinlikle İyi Parti’ye destek vermeme kararı aldık. Saygılarımızla” diyerek yerel seçimlerde İyi Parti adayını desteklemeyeceklerini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir