Çiğdemli Belediye Başkanı Ahmet Sungur'dan Müjde
https://www.sorgunhaber.com/wp-content/uploads/2023/11/Ogretmenler-Gunu-Kutlamasi-Sorgun-9-300x225.jpeg
GüncelSiyaset

Çiğdemli Belediye Başkanı Ahmet Sungur’dan Müjde

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerine sayılı günler kala Çiğdemli Belediye Başkanı Ahmet Sungur’a mikrofonumuzu uzattık. Kendisine, başkan seçildiği günden bugüne uzanan süreci sorduk.

Beş yıla uzanan görev süresinde yaşadıklarını anlatan Ahmet Sungur “Göreve başlarken tanıştığım ilk resmi kurum icra dairesi oldu. Daha mazbatayı alamadan icra müdürü ile görüştük. 14 milyon borç ile belediyeyi devraldık. Belediyeye ait araç hacizliydi ve borçlardan dolayı yakalama emri vardı. Bu nedenle trafik kontrolleri esnasında makam aracımızı jandarma ve polis çevirdi. Personel maaşı yoktu. Bunlardan kurtulduk çok şükür. Bu sıkıntıları çektirenlerden insan, vatandaş ve başkan olarak şikayetçiyiz. Borcumuzu taksitlendirerek, müteahhitlerle arabuluculuk sözleşmesi imzalayarak, İl Bank’a taksitler yaparak ödedik. 14 milyonluk borca bakıldığında bir tane ‘Güneş Enerjisi Sistemi’ (700 kw) yapıldığını görüyoruz. Bu parayla 4 tane yapılabilirdi. Ayrıca borçlardan dolayı 7 ay personel maaşı ödenememiş. Şimdi ise Sorgun’da en yüksek personel maaşı ödeyen belediyeyiz. Türkiye’de tek peşin çalışan belediyeyiz. Esnaf gelir faturasını keser, parasını peşin alır” dedi.

Tasarruf ettiklerini ve Çiğdemli Belediyesi’ni kâra geçirdiklerini belirten Sungur “5 Milyon TL’nin üzerinde nakit paramız var. Taksitle ödenen borçlarımız devam ediyor. Belediye başkanının özel zevki olamaz. Vatandaş kasabada mağdurken turistik beldelerde otellerde gezilemez. Benim iki turistik gezim oldu. Alanya Belediyesi misafirhanesinde konakladım. Hepsi budur” dedi.

Kendisinden önceki dönemde yapılanlara değinen Sungur “Eski başkanın yaptığı üç proje var. İlki 700 kw Güneş Enerjisi Sistemi. İcralarımız ve sıkıntılarımız bundan kaynaklanıyor. Biz ödedik. 3 milyon 500 bin TL’ye yapılmış. 1 milyon 250 bin TL’lik kısmını biz ödedik. İcraları kaldırdık. İcralarla birlikte bu meblağ 1 milyon 370 bin TL’yi buldu. İkinci proje kültür salonu. %50 destekle yapılmış. Devletin verdiği %50’lik kısımdan arta kalan miktardan 1 TL bile ödenmemiş. Biz ödedik. Üçüncü proje kanalizasyon. Kanalizasyon projesini oldukça yetersiz biçimde devraldık. Eksiklerini biz tamamladık” diyerek gelinen son aşamayı belirtti.

Yatırım olarak Çiğdemli Belediyesi’nde gideri durdurduğunu söyleyen Sungur, “Gideri durdurmak da önemli bir yatırım biçimidir. Vatandaşa hizmet adına tekstil fabrikası getirdik. Şu anda tam faaliyet hizmete başladı. 25-30 tane işçi çalışıyor. 150 tane işçi çalıştıracak kapasiteye sahip. Tam kapasiteye ulaştığında yurt dışına ihracat yapılacak. Belediyemizde 20 personel ile dört buçuk yılımız geçti. Ancak yetişemiyoruz. Yeni dönemde tekrar seçildiğimiz takdirde şirket işçisi şeklinde büro memuru, operatör, temizlik, park ve bahçeler branşlarında yeni personel alacağız” diyerek istihdam için bekleyenlere müjdesini verdi.

23.06.2020’de doğalgaz müracaatının yapıldığını ve şu anda programa girdiğini söyleyen Sungur, en geç 2025’te doğalgazın mutfakta olacağını bildirdi.

44 dönüm yeri TOKİ için satın aldığını ve yakında çalışmaların başlayacağını ifade eden Ahmet Sungur, “Çiğdemli kasabamızda meydan projemiz var. Onu da çok yakında gerçekleştireceğiz. Çiğdemli Beldemizde ayırmadan ayrışmadan el ele gönül gönüle vererek memleketimizi güzel yarınlara taşıyacağız” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir