Balıkesir Yozgatlılar Derneği Arabaşı İkramı Düzenledi
https://www.sorgunhaber.com/wp-content/uploads/2023/11/Ogretmenler-Gunu-Kutlamasi-Sorgun-9-300x225.jpeg
GüncelYaşam

Balıkesir Yozgatlılar Derneği Arabaşı İkramı Düzenledi

Balıkesir’de bulunan Yozgatlılar Derneği, düzenlediği arabaşı etkinliğinde hemşehrilik bağlarını kuvverlendirmeye devam ediyor. Dernek üyelerinin tanışması, kaynaşması amacıyla düzenlenen bu etkinlikte üyeler hem bir araya gelerek sosyalleşiyor hem de geleneksel kültürlerinin vazgeçilmez unsuru olan arabaşı çorbasını nesilden nesile aktarıyor.

Arabaşı ikramı gecesinde konuşma yapan Balıkesir Yozgatlılar Dayanışma Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Murat Bulut, “Bugün, Balıkesir’de yaşayan biz Yozgatlılar olarak Geleneksel Arabaşı etkinliğimizde bir araya gelmenin gururunu yaşıyoruz. Bu özel buluşmada, Yozgat’ın sıcak topraklarını, kültürünü ve birbirimize olan bağlarımızı daha da güçlendirmek adına bir araya geldik.

Balıkesir Yozgatlılar Dayanışma Yardımlaşma ve Kültür Derneği olarak amacımız, bu güzel topraklarda yaşayan hemşerilerimizi bir araya getirerek birlik ve dayanışma içinde olmaktır. Derneğimizin temel değerleri arasında kültürel mirasımızı korumak, birbirimize destek olmak ve gelecekteki nesillere güzel bir miras bırakmaktır. Her birinizin katılımı ve destekleri, derneğimizi daha da güçlendirecek ve ortak hedeflerimize ulaşmamıza yardımcı olacaktır. Birlikte etkinlikler düzenleyerek, kültürümüzü yaşatarak, yardımlaşarak siz kıymetli hemşerilerimizin maddi manevi destekleri ile daha büyük başarılar elde edeceğimize inanıyorum.

Gelecekteki projelerimizi birlikte şekillendirerek, Balıkesir’de yaşayan Yozgatlılar olarak daha fazla ses getirmek ve topluma pozitif katkılar sağlamak için bir arada olmamız büyük önem taşıyor. Sizlerin fikirleri, önerileri ve aktif katılımı, derneğimizi daha da ileri taşıyacaktır. Bu kutlu yolda bir arada olmaktan dolayı duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim. Hep birlikte, Balıkesir’de yaşayan hemşerilerimizle birlikte derneğimiz aracılığı ile el ele vererek daha nice başarılara imza atacağımıza inancımız tamdır.

Yozgat’ta doğduk Balıkesir de doyduk belki ama çocuklarımızın Yozgatlı olduklarını unutmayacakları bu tür hemşehri buluşmalarına katılım sağlamaları çok önem arz etmektedir. Unutmayalım ki İstikbal göklerde olduğu gibi aynı zamanda köklerdedir. Kökünü unutmayan nesiller yetiştirmek dileğiyle hepinize saygılarımı sunuyorum. Afiyet olsun”dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir