İklim Değişikliği Zirvesi'nde Hilal Evler Ürünleri Sergilendi
https://www.sorgunhaber.com/wp-content/uploads/2023/11/Ogretmenler-Gunu-Kutlamasi-Sorgun-9-300x225.jpeg
EğitimGüncelYaşam

İklim Değişikliği Zirvesi’nde Hilal Evler Ürünleri Sergilendi

Sorgun Gençlik Derneği’nin koordinatörlüğünde Yozgat Belediyesi ve Yozgat Yaşanabilir Çevre Derneği işbirliğiyle ‘İklim Değişikliği Zirvesi’ düzenlendi.

Etkinlik, Yozgat Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Sorgun Belediyesi bünyesinde hizmet veren Hilal Evler de kongre merkezinde stant açarak geri dönüşüm ve sıfır atık konularına dikkat çekti.

Geri dönüşüm malzemesi olarak gazete, dergi, broşür, mısır kabukları, dondurma çubukları, pet şişe, kozalak, soda ve şurup şişeleri, alışveriş poşetleri, parça kumaşlar kullanılarak çeşitli ürünler hazırlandı. Kullanılan geri dönüşüm malzemelerinden sepet, çanta, süs eşyaları, dekoratif malzemeler, yöresel bebekler ve çeşitli takılar yapıldı.

Ayrıca kullanılmış kumaş parçalarından kırk yama denilen teknikle yatak örtüsü, yastık, sofra bezi, seccade ve çantalar üretildi.

Etkinlik katılımcıları tarafından yoğun ilgiyle karşılanan ürünler hem geri dönüştürülebilir ürünlerden elde edilmiş olmasıyla hem de modern tasarımlarıyla oldukça beğenildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir