KPSS A Grubu Türkiye Birincisi Sorgun'dan
https://www.sorgunhaber.com/wp-content/uploads/2023/11/Ogretmenler-Gunu-Kutlamasi-Sorgun-9-300x225.jpeg
GüncelYaşam

KPSS A Grubu Türkiye Birincisi Sorgun’dan

2023 KPSS A Grubu Sınavları 23, 29, 30 Temmuz ve 6 Ağustos tarihlerinde gerçekleşti. P44, P45 ve P46 puan türlerinde Türkiye derecesi Sorgunlu Seyit Ahmet Ünal’dan geldi. Türkiye birincisi olan Ünal’ın yaşam öyküsü ve başarıya uzanan hikayesini kendisinden öğrendik. 1996 yılında Sorgun’da esnaf bir baba ve ev hanımı bir annenin çocuğu olarak dünyaya gelen Ünal, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi İşletme bölümü mezunu. 3 yıl özel sektörde çalıştıktan sonra KPSS’ye hazırlanmaya karar veren Ünal, online eğitim veren  kursla 2022 Kasım ayından itibaren sınava çalıştı.

Uzun ve yorucu olan sınav hazırlık sürecinde günde kimi zaman 1 saat kimi zaman da 5-6 saat çalıştığını ifade eden Seyit Ahmet Ünal, sıradaki hedefinin YDS’den iyi bir puan almak ve BDDK, SPK, EPDK ve VDK gibi kurumlara yerleşmek olduğunu söyledi.

“Buradan, KPSS sürecine hazırlanan arkadaşlarımıza da bu vasıtayla birkaç tavsiye vermek isterim. İlk başta insanların gözü korkuyor çünkü çok konu var, yetişmez diyorlar. Gözleri korkmasın ve asla yetişmez diye düşünmesinler. ‘Çalışmaya nerden başlamalıyım? Nasıl ilerlemeliyim ? Hangi kaynaklar daha iyi?’ gibi bir çok soru işareti oluşuyor kafalarında. Dolayısıyla bu süreçte uzman kişilerden ve daha önce tecrübesi olan kişilerden rehberlik alınması çok faydalı olacaktır. Son olarak, insanın kendini iyi tanıması, başarılı olduğu alanda ilerlemesi ve sevdiği derslere diğerlerine nazaran biraz daha ağırlık vermesi daha başarılı sonuçlar almalarına vesile olacaktır.

Bu uzun ve zor süreçte her zaman yanımda olan kıymetli aileme, süreçte beraber ilerlediğimiz değerli hocalarıma ve beraber ter döktüğümüz yol arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ederim” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir