Başkan'dan Rektör'e Sitem
https://www.sorgunhaber.com/wp-content/uploads/2023/11/Ogretmenler-Gunu-Kutlamasi-Sorgun-9-300x225.jpeg
EğitimGüncel

Başkan’dan Rektör’e Sitem

Bozok Üniversitesi’ne bağlı Veteriner Fakültesi’nin kampüsü Sorgun’da bulunuyor. Ancak öğrenciler eğitim almak için Yozgat’a gidiyor.

Veteriner Fakültesi 1.Sınıfta bulunan 67 öğrenci Sorgun’da eğitim görüyor. 2.3.ve 4.Sınıfta bulunan 169 öğrenci Yozgat’taki Diş Hekimliği ve Mimarlık Mühendislik Fakültelerinde eğitim alıyor. Gerekçe olarak da Sorgun’a yapılan üniversite binasında öğrenciler için yeterli sınıf olmaması ve pratik yapmaları için laboratuvar bulunmaması dile getiriliyor.

Sorgun Belediye Meclisi Veteriner Fakültesi’ne laboratuvar yapılması kararını hazırlattıkları protokolle resmileştirmek istedi. Ancak protokol Bozok Üniversitesi Rektörü Ahmet Karadağ tarafından imzalanmadı. İmzalanmama durumu akıllarda soru işareti bıraktı.

Sorgun Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci, Veteriner Fakültesi öğrencileri ile sık sık bir araya geldiğini ve öğrencilerin talep ettiği laboratuvar malzemelerini alarak fakülteye teslim ettiğini belirtti.

Sorgun’un gelişmesine her yönden katkı sağlayacak olan üniversite gençliğinin yaşadığı mağduriyet sonrası gözler Rektör Ahmet Karadağ’a çevrildi. Kendisinden gelecek açıklama merakla bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir